Bliv kontaktet

Bloggen

Lad os inspirere dig med det sidste nye indenfor HR, karrierecoaching og motivation!

Tidligere

Vis alle opslag

Næste

07 / 06 / 17

Når kulturen (også) sidder i væggene

I december 2012 registrerede vores svenske moderselskab Wise Group AB tre selskaber i Danmark, og året efter var vi i gang med at starte Wise Consulting ApS på det danske marked sammen med vores søsterselskaber K2 Search og SalesOnly. Et par år efter kom også Wise Professionals hertil, så 4 af vores i alt 11 nordiske HR-brands, var repræsenteret her i landet.

Vi etablerede os lige ved Nørreport Station i lyse og gode lokaler. Nu er der snart gået 5 år, og vores forretning er vokset. Vi har fået nye kunder, nye samarbejdspartnere og naturligvis nye medarbejdere og konsulenter.

Vi har været meget glade for at bo i Frederiksborggade ved Nørreport, men pladsen var efterhånden blevet for trang. Fælles lokaler blev inddraget til kontorpladser, og der var rift om mødelokalerne. Vi gik derfor sidste år i gang med den ret omfattende proces, det er at lede efter et nyt domicil, og i denne måned er vi flyttet ind i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Vi er meget glade for vores nye bolig og har fået præcis de rammer, som vi har drømt om. Det er en glæde at arbejde her til daglig sammen med kunder og kandidater.

Men udover mere plads og glæde, hvad har vi så fået ud af at flytte og skifte lokation?

Selvom man jo siger, at ’Nissen flytter med’, så er en fysisk flytning en glimrende anledning til både at rydde op og til at standse op og se på sig selv for at gå i gang med at skabe en endnu bedre fremtid, end man kunne have fået i sin gamle bolig.

Hos os har vi derfor benyttet lejligheden til at bruge denne fysiske flytning af vores organisation til at arbejde meget konkret med udvikling og forandring hos os selv.

I vores virksomhed er det nemlig – som alle andre steder – sådan, at en del af kulturen ’sidder i væggene’. Ikke forstået på den måde, at de fysiske rammer definerer, hvem vi er, og hvordan vi agerer, men de ting vi har gjort i en bestemt kontekst på vores gamle kontor, har vi nu positivt valgt enten at forstærke eller at formindske her i vores nye miljø.

Du kender det sikkert fra dig selv. Du deltager i et heldagsmøde, hvor du om morgenen finder en god plads i lokalet. Efter formiddagspausen kommer du tilbage i lokalet og sætter dig helt automatisk på din samme ’gamle’ plads, og finder dig igen godt til rette – oftest med den samme sidemand. Sætter du dig derimod nu et andet sted, oplever du højst sandsynlig en forandring hos dig selv og din opmærksomhed. I første omgang kan det måske ligefrem opleves lettere utrygt at skifte plads, men senere oplever du måske, at netop ændringen af din ’vane’ giver dig et nyt udsyn over lokalets rum og omgivelserne omkring dig, og forandrer måden hvorpå du lytter og taler og i det hele taget interagerer med din omverden.

Når man har gjort både gode ting og begået fejl – det har vi jo alle – så er en flytning en alletiders anledning til at benytte denne som katalysator for forandring, fornyelse og forbedring.

At ændre, udvikle og skabe kultur er en rigtig spændende proces, som har vist sig allerede fra første flyttedag at skabe merværdi for os alle sammen i Wise Consulting.

Og nej… det handler ikke kun om at hænge et nyt billede op på væggen….også selvom om kulturen sidder i væggene!

 

Af Barbara Scheel & Michael Christiansen

Del indlæg

Vil du vide mere?