Bliv kontaktet

Bloggen

Lad os inspirere dig med det sidste nye indenfor HR, karrierecoaching og motivation!

Tidligere

Vis alle opslag

Næste

01 / 09 / 17

At gå til konferencer og få værdi ud af det

Går du også til seminarer og konferencer? Får du noget ud af dem? – Hver gang?

Tilbuddene er mange, og man kan gå til alle mulige seminarer og konferencer, gratis eller betalte, danske eller internationale, hos leverandører eller interesseorganisationer, med stor faglig tyngde eller det modsatte…

Hvis min tid, vores kunder, konsulentopgaverne, projekterne, vores økonomi og ikke mindst min egen samvittighed kunne leve med det 🙂,  så kunne jeg faktisk gå til denne type arrangementer hver eneste dag. Det kræver blot et ’Ja tak’ til alle mulighederne.

Det går selvfølgelig ikke, og med det store udbud af interessante muligheder, er det blevet afgørende for mig, at jeg ser på min deltagelse som en vigtig del af min egen faglige udvikling og af min virksomheds forretningsudvikling. Jeg vil derfor have et højt udbytte af den tid, jeg bruger på konferencer og seminarer.

Jeg har lavet min egen lille huskeliste, som jeg overvejer, inden jeg deltager i en konference, og det har været mig til stor gavn.

Hvis du kan blive inspireret, vil det glæde mig:

Jeg prøver at prioritere tid til forberedelse, inden jeg møder op. Hvis jeg kan google lidt om talerne, deres virksomhed, deres faglige eller videnskabelige arbejde, så er udbyttet for mig langt større, end hvis jeg bare møder op helt uforberedt.

Hvis det er muligt at få at vide, hvem der deltager på konferencen er forberedelsen til de sociale aktiviteter meget lettere. Ofte kommer der kunder eller samarbejdspartnere, som jeg kender, men ellers aftaler jeg nogle gange med en forretningsforbindelse, at vi benytter lejligheden til at mødes og så deler erfaringerne senere.

En vurdering af det faglige niveau kan være svær. Ofte er det ikke muligt i det glittede materiale at gennemskue, om talerne rent faktisk er super kompetente, og om indholdet har et niveau, der passer til et niveau, som jeg kan få noget ud af. Også her kan et par minutters søgning på Google være gavnligt.

Jeg går til konferencer på samme måde, som jeg ville gå til en lektion eller en undervisningstime den gang jeg gik i skole og på universitet. Ja, jeg ved det! Det lyder virkelig kedeligt, men det behøver slet ikke være det. Hvis forberedelsen er i orden og min tilgang til konferencen er god, og jeg er topmotiveret, så får jeg simpelthen meget mere ud af det.

Jeg prøver at tage nogle gode noter og gemmer dem på en struktureret måde, så de kan genbruges senere. Her tænker jeg på rigtige noter i en notesbog, på telefonen eller iPaden. Jeg tænker ikke på udleverede brochurer, pjecer og materialer, som på kontoret bliver placeret på en hylde eller i en skuffe for aldrig at blive fundet igen.

Jeg synes, at det også er mit eget ansvar at bidrage på en konference, hvis det er muligt. Det er godt at være aktiv og stille spørgsmål undervejs. De fleste oplægsholdere kan rigtig godt lide gode spørgsmål fra interesserede tilhørere, for det gør dem ofte meget bedre og mere skarpe.

Går du også sammen med kollegaer til konferencer?

Gør du det, så aftal, hvad I skal have ud af det sammen. Mange gange ender man med at hænge sammen med sine kollegaer, og selvom det selvfølgelig er herligt at være sammen, og at det kan være meget brugbart, så er det jo noget man kan gøre hjemme på kontoret eller på en fælles ’walk and talk’, hvor man fokuserer på hinanden. Der er ikke grund til at gå til eksternt arrangement for det samvær.

Endelig prøver jeg at tage få nogle konkrete ideer med hjem, som jeg kan give videre til mine kollegaer derhjemme i Wise bagefter. Det er skønt at lade ny inspiration flyde videre i organisationen og at drøfte ny viden. Så kommer vi videre.

Rigtig god fornøjelse til din næste konference. Jeg håber, at du får noget med hjem!

Af Michael Christiansen

Del indlæg

Vil du vide mere?