Bliv kontaktet

Hvad siger vores kunder

Fokus på tydelige resultater

GfK

Outplacementforløb med karrierecoach 

 “Etisk set er et tilbud om outplacement det mindste, vi kan gøre, når vi har valgt at opsige samarbejdet med en medarbejder,” mener Natascha Wordolff fra GfK

"Et kærligt spark bagi bringer opsagte medarbejdere videre."

GfK, der er en af verdens største analysevirksomheder, har i 2 år samarbejdet med Wise Consulting omkring outplacement.

– ”Vi havde gode samarbejdspartnere i Danmark, men da vi stod over for en større reorganisering i Norden, og jeg ønsker, at alle medarbejdere tilbydes det samme koncept, havde vi behov for en nordisk partner. Hos Wise Consultings oplevede jeg en stor grad af fleksibilitet og villighed til at designe præcist det produkt til den rigtige pris, som jeg havde behov for i Sverige, Danmark og Norge,”

siger Natascha Wordolff, der er HR direktør for Norden og Baltikum.

– ”Når vi står i en situation, hvor vi bliver nødt til at afskedige en eller flere medarbejdere i vores nordiske organisation, er det vigtigt for mig at vide, hvad vi tilbyder vores medarbejdere. Der skal være en stor grad af ensartethed i konceptet. Jeg skal vide nogenlunde, hvad det koster, og hvad jeg i øvrigt kan forvente, selvom der er tale om forskellige konsulenter i Danmark, Sverige og Norge. Derfor er jeg også glad for, at vi har oplevet meget ens tilbagemeldinger fra de opsagte medarbejdere, uanset hvem de er blevet coachet af. Samtidig ved jeg, at vores coaching forløb har en meget positiv effekt, da alle opsagte medarbejdere indtil videre er kommet i job. Så alt i alt oplever jeg en stor grad af tryghed og tilfredshed med vores samarbejde.

Natascha fortsætter:

– ”Siden finanskrisen har vi jævnligt måttet afskedige medarbejdere, og blandt andet fordi de tilbydes outplacement, er de stadige positive ambassadører for GfK, hvilket er meget vigtigt for os, uanset af hvilken grund en medarbejder forlader os. I en tidligere medarbejder har man også en mulig fremtidig kunde.”

– ”Jeg skal være sikker på, at de coaches, vi benytter, overholder deres tavshedspligt. Hvis én fx har sagt, at hun overvejer at skifte branche, må det ikke blive nævnt overfor en anden person, selvom det er ment som en positiv bemærkning. En coaching session skal være et fortroligt rum. Hvis coachen derimod har fået tilladelse til at give informationen videre, er det selvfølgelig i orden. Mine medarbejdere ville komme tilbage til mig, hvis der blev videregivet fortrolig information. Det er i min verden ikke seriøst.”

 

Etisk rigtigt

Natascha Wordolff er ikke i tvivl om, at man som virksomhed bør tilbyde sine opsagte medarbejdere et coaching forløb.

– ”Når vi vælger at opsige samarbejdet med nogle medarbejdere, ønsker at vi at stille dem så godt som muligt i forhold til den svære situation, de er blevet bragt i, og etisk set mener jeg, at et tilbud om outplacement er det mindste, vi kan gøre. Et outplacement forløb har en opblødende effekt for den opsagte medarbejder, der får lejlighed til at bearbejde sin frustration og vrede over for en professionel og får sagt nogle ting, som måske ikke er blevet sagt til den nærmeste leder eller mig. Exit perioden bliver kort sagt væsentligt nemmere at håndtere for de opsagte og dermed også for deres familie.”

For Natascha Wordolff er det også vigtigt, at en ekstern karrierecoach, giver en neutralitet, som man som virksomhed ikke selv kan give.

– ”Teknisk set kunne jeg sagtens selv stå for coachingen, men det vil påvirke situationen, da vi har en fælles historie, måske igennem mange år. Hvis jeg skulle gøre det, vil det derfor ikke være etisk rigtigt. Det skal være en neutral person, der kan sætte rammen for en frisk start, så medarbejderen hurtigt kan få fokus på sin drøm, og hvordan han eller hun kommer derhen.”

 

Høj kvalitet på coaches

– ”I Danmark har vi brugt Marianne Beck til vores forløb, men kvaliteten hos alle Wise Consultings coaches er meget høj. De er selvfølgelig teknisk dygtige til det rent coachingmæssige. Men i kraft af deres personligheder, har de også en utrolig god og positiv energi, der er meget smittende og bedre end det, jeg normalt oplever. Hvis de kan se, at en opsagt medarbejder har brug for et spark bagi, bliver det givet kærligt med lige præcist den rigtige fart og det rette skru”,

siger Natascha Wordollf.

GFK (1)

 

– ”Vi ved, at det er meget værdifuldt for medarbejdere, der må forlade deres arbejdsgiver på grund af omstruktureringer eller andre årsager, at de får hjælp af en professionel karrierecoach. Det skaber tryghed og profesionelle rammer, og det øger chancen for hurtigt at finde ny motivation og en ny løsning,”

siger Michael Christiansen, Country Manager hos Wise Consulting.


GfK er et af verdens største markedsanalyseinstitutter. I Skandinavien er GfK et af de ledende firmaer med kontor i København, Oslo, Lund og Stockholm. Udover det danske selskab har Gruppen 115 søsterselskaber/samarbejdspartnere i 50 lande. Organisationen har ca. 13.000 heltidsansatte.

For yderligere information se gfk.com

Vil du vide mere?