Bliv kontaktet

Bloggen

Lad os inspirere dig med det sidste nye indenfor HR, karrierecoaching og motivation!

Tidligere

Vis alle opslag

Næste

01 / 11 / 17

Hvad en storm kan sætte i gang!

Jeg har ofte en oplevelse af, at tingene ikke er tilfældige! I søndags alene i bilen på vej hjem fra et familiebesøg i Vestjylland, sad jeg og hørte Radio24/7! Både fordi jeg skulle have tiden til gå imens bilen åd kilometerne hjem til Nordsjælland, men også fordi jeg elsker at blive klogere i selskab med kloge og interessante mennesker, som har gjort sig den umage at undersøge spændende emner og viderebringe viden til andre – heriblandt undertegnede.

Klokken viste 17.05, da jeg susede op på Storebæltsbroen, som i øvrigt havde lukket for vindfølsomme køretøjer pga. stormen Ingolf, og som fik mig til at tage lidt ekstra fat i rattet. Det var derfor en ekstra kærkommen bonus, at Christiane Vejlø havde inviteret direktør for WORKSOME, Mathias Linnemann i studiet for at ’forhøre’ ham om det nye arbejdsmarked i sit program ”Elektronista”. Jeg havde således noget andet at fokusere på, mens vinden hev godt i bilen.

’Lønmodtageren er død’ fortalte Mathias Linnemann, at fremtidsforsker Louise Feldbo Nielsen havde proklameret i en samtale med ham. Ikke bare død, men stendød til og med!

I 2025 vil 44% af den europæiske arbejdsstyrke arbejde som selvstændige eller freelancere. Præferencerne for at arbejde ændrer sig, og arbejdstagere har allerede i dag en anden arbejdsmentalitet end for bare 10 år siden. En stor gruppe af mennesker oplever, at de har et sæt kompetencer, der er deres egne, og at de kan sætte disse i spil i mange forskellige organisationer og projekter. De værdsætter fleksibilitet og bytter gerne frihed med penge.

Digitaliseringen har sat skub i en ny måde at arbejde på. Og hvis virksomhederne skal følge med den udvikling, som er i rivende fart, så skal de være meget opmærksomme på, at de ikke ’sakker bagud’ med ansatte medarbejdere, der ikke udvikler sig og derfor ikke kan bidrage med den nyeste viden inden for deres branche.

Men hvad gør det ved arbejdsgiverne, og hvordan skal arbejdsmarkedet, heriblandt fagforeninger, A-kasser og øvrige politikker, forholde sig til denne nye måde at engagere mennesker på?

Hvad vil der ske med det enkelte menneske, hvis han/hun udelukkende arbejder i projekter og ikke behøver at engagere sig i en virksomheds kultur, mål, værdisæt eller indgå i tætte relationer med kolleger udover projektansættelsen? Hvordan vil ledelse skulle tage sig ud?

Men ser vi det ikke allerede i nogle kontekster? Fx sportshold, hvor spillere sælges og købes på kryds og tværs af klubberne og sættes sammen i teams alt efter, hvor deres kompetencer kan komme i spil på den bedst mulige måde? Eller i større IT projekter eller udviklingsprojekter som fx metroen herhjemme?

Mathias Linnemann nævner i interviewet, at vi i 2030 vil mangle ca. 19.000 kompetente medarbejdere med ekspertise indenfor digitalisering – og at digitalisering er et must for overlevelse!

Klokken bliver 17.59 og Christian Vejlø takker af. Jeg er nået til Gentofte og har ikke lang vej hjem nu.

 

Hvor blev Ingolf lige af? 😊

Skrevet af Barbara Scheel – Wise Konsulent

Del indlæg

Vil du vide mere?